Trying something new: Watercolour!

Wat mij betreft is er niets zo leuk als nieuwe dingen leren. En vooral op het gebied van hobby’s zit er bij mij echt geen rem op. Is het kleurrijk? Dan trekt het me aan en wil ik het hoogstwaarschijnlijk zelf ook wel proberen.

“Kan ik dat ook?” is de vraag die ik mezelf het waarschijnlijk het vaakst stel. Maar doorzetten als het niet in één keer lukt, is soms best moeilijk. En nieuwe dingen leren, gaat zeker niet vanzelf.

Dit is het begin van mijn reis in leren aquarelleren.

Een bloemrijk begin

Aquarel heeft me altijd al aangesproken. Het kan heel precies en levensecht zijn of losjes en modern. Beide vormen vind ik mooi, maar ik vroeg me af of ik het geduld kan opbrengen om heel precies te schilderen. Op Instagram zag ik allemaal mooie geschilderde bloemen langskomen. Dat wil ik ook kunnen!

Voor mijn verjaardag kreeg ik een set Van Gogh aquarelverf en zelf kocht ik het boek “Bloemen aquarelleren” van Marie Boudon. Een leuk boek met goede basisinformatie om zelf aan de slag te gaan. Ik had alles in huis en kon aan de slag. Maar het schilderen van losse bloemen is nog best lastig en al gauw sloeg de verveling weer toe en pakte ik maar weer een brei- of haakwerkje op.

En toch een tweede poging

In november 2020 volgde ik de cursus “Huisportretjes tekenen” van Carla Kamphuis. Vanaf het moment dat ik tijdens “Inktober” haar eerste huisje voorbij zag komen, dacht ik “Dat wil ik ook kunnen!”.

En kennelijk was ik niet de enige want binnen een paar weken was de eerste les van de Instagram cursus met zo’n tweehonderd deelnemers. Aquarel werd mijn favoriete medium om de huisjes in te kleuren.

En inmiddels een paar maanden later, weet ik het zeker:

“Huisportretjes tekenen en aquarel, da’s dus echt mijn ding!”

Eén gedachte over “Trying something new: Watercolour!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: